Skoprodusenten ALFA lanserer nå Impact A/P/S GTX - verdens første fullt reparerbare Gore-tex sko. Skoen er unik ved at alle delene kan repareres eller skiftes ut. Skoen får med andre ord livslang levetid med riktig pleie.

DEn undersøkelse gjort av analyseselskapet YouGov i forbindelse med utviklingen av skoen viser at halvparten av alle nordmenn forsøker å reparere tingene sine før de kastes, og hele åtte av ti mener at gjenbruk og reparasjon av produkter er viktig. Likevel er sko langt ned på listen over ting som repareres.

– Det kommer frem i funnene at kun en av fire reparerer skoene sine dersom de er slitt eller ødelagte. Dette er noe vi ønsker å bidra til å endre, og noe av hovedgrunnen til at vi har utviklet den nye skoen. Denne typen sko er bra både for miljøet og brukeren, som får beholde og oppgradert favorittskoen sin resten av livet, sier Pål Olimb, administrerende direktør i ALFA.

Skomakermester Isac Våge tror grunnen til den manglede evnen til å reparere sko kommer av at vi ikke har god nok kunnskap samt at det er mer komplisert enn å for eksempel reparere et klesplagg eller fikse et ødelagt møbel.

– Å reparere sko er komplisert og krever fagkompetanse. Likevel er det mye man kan gjøre for å vedlikeholde skoene sine slik at de holder lengre. Det at selskaper som ALFA legger til rette for og utvikler konsepter som fokuserer på produkter med lang levetid er et stort skritt i positiv retning, sier Våge.

Fjellskoene som varer livet ut

Det revolusjonerende med Impact A/P/S GTX er en konstruksjon hvor hver enkelt del i skoen kan skiftes ut når de blir slitt eller ødelagt. Det at også Gore-Tex teknologien som gjør skoene vanntette og pustende kan skiftes ut er Alfa så langt vi kjenner til helt alene om å få til per i dag.

Impact A/P/S GTX har i tillegg et klassisk og funksjonelt design med en konstruksjon som gir høy komfort under hele turen. Fjellstøvelen er laget i tysk lær med en vokset finish, en lærtype av høy kvalitet som har et lavt miljøavtrykk. For å holde skoene vanntette og pustende er det brukt Gore-Tex-membran, mens kalosjeringen i Eco-Foam® materiale forsterker skoen for bruk i all slags terreng. Impact har også en slitesterk Vibram®-såle med en egen gummiblanding som gir ekstra godt grep. Materialenes opprinnelse og miljøpåvirkning har vært en viktig del av prosjektet.

– Det å utvikle en sko som er helt reparerbar har ført med seg noen utfordringer underveis. På flere deler av skoen har vi stått ovenfor valget mellom holdbarhet og funksjon opp imot resirkulerbarhet. Her har vi valgt å prioritere holdbarhet og funksjon. I utviklingen av skoen har vi jobbet tett med skomakere slik at vi har kommet frem til en konstruksjon som forenkler reparasjonsarbeidet, forteller Ingrid Brandth, produktdesigner hos ALFA.

ALFA har i alle år laget lærsko i kvalitet med en lang levetid og designet til Impact har hentet mye inspirasjon fra tidligere ALFA sko.

– Hovedfokuset vårt er som alltid å utvikle sko i høyest mulig kvalitet og komfort. Ved å investere i et par Impact trenger du aldri mer å bytte ut din beste turkamerat, sier Brandth.

Sammen med skoen kommer et enkelt pleie-sett slik at du kan vedlikeholde skoene selv og dermed

forlenge levetiden. Impact A/P/S GTX har 5+3-års garanti mot feil og mangler, noe som innebærer at

hvis skoene sendes inn til Alfa for en service etter 5 år, utvides garantien med ytterligere tre år. Etter

5 år vil alle kunder som har kjøpt skoene automatisk få en innkalling til å sende skoene inn til service.

Alfa For Life™

ALFA har alltid vært opptatt av kvalitet i sine produkter og å skape sko som har en lang levetid.

Skoprodusenten gjør nå en større strategisk satsning med bærekraftsinitiativet Alfa For Life™.

– Vi vil øke vårt fokus på miljø og bærekraft og redusere hyperkonsumet vi ser i dag. Vi har alltid vært

opptatt av å levere kvalitetsprodukter som varer, og ønsker nå også et større fokus på det å ta vare

på skoene sine. Dette er et genuint og helhetlig engasjement som påvirker alle deler av vår bedrift,

sier Olimb.

Alfa For Life™ fokuserer på tiltak for å skape bærekraftige produkter og prosesser i sitt arbeid, både

internt og eksternt. Selskapet jobber for å finne de mest bærekraftige og etiske materialene,

komponentene og løsningene – og ønsker å være ærlige og transparente i alle ledd. Lanseringen av

Impact er en del av denne satsningen, og ALFA kommer til å fortsette med utviklingen av nye Alfa For

Life™-produkter fremover.

Impact A/P/S GTX kommer i en tidløs brunfarge med spesielt tilpasset passform både for damer og

herrer. Prisen på støvelen vil være kr 5.995,-

Fjellskoene vil være tilgjengelig f.o.m. 15. juni i Alfas nettbutikk Alfa.no.

www.alfa.no/alfa-for-life

 

Alfa Sko
Alfa Sko2.PNG

Comment