Fra venstre: Varde A/P/S, Lyng   A/P/S og Juv  A/P/S

Fra venstre: Varde A/P/S, Lyng  A/P/S og Juv  A/P/S

Alfa Sko og A.C. STUDIO s.n.c. har mottatt Merket for god design 2015 i kategorien Tekstil- og konfeksjonsdesign.

Fottøyserie for fjellturer

Revitalisering. Tradisjonsrike Alfa er kjent for kvalitet og funksjonalitet, men har opplevd turbulente tider de siste ti årene. Hard konkurranse i mange ulike markeder har ført til en fragmentering av merkevaren. For å ta tilbake posisjonen i sports- og friluftsmarkedet og appellere til en yngre målgruppe har selskapet lansert en ny skoserie med moderne design.

Jurykjennelse:

Vellykket redesign. Produktet viser at Alfa inntar en offensiv holdning til konkurrentene. Skoserien har tydelig DNA, designfilosofi og strategi. Fargevalg og form treffer begge kjønn og ulike aldre. Modellene kommuniserer godt med målgruppen. Pålimte detaljer erstatter søm for å bevare vantettheten, serien er foret med Gore-tex og har en slitesterkt og vedlikeholdsfri syntetisk overflate. Pluss gis for gode, funksjonelle detaljer som gamasje og opphengshempe på skoen. Logobruken er tydelig, men subtil. Det designmessige uttrykket er distinkt og tøft med raffinerte detaljer, men omfavner samtidig selskapets tradisjoner. Alfa har fornyet seg ved å videreutvikle det de hadde fra før. Slik kan design løfte en merkevare og gi rom for større markedsandeler.

Bedrift: Alfa Sko AS
Design: A.C. STUDIO s.n.c. og Alfa Sko AS

Prosjektgruppe:
Pål Olimb, administrerende direktør
Mette Anita Rud, salgssjef
Bjørnhild Hoveid Steingrimsen, R&D Manager

Utmerkelse: Merket for god design 2015
Kategori: Tekstil- og konfeksjonsdesign

Nyhet hentet fra: http://doga.no/nyhet/alfa-pro-serie

Comment