Vinestor har inngått avtale med eierne av B&R Wine om overtagelse av selskapet inklduert datterselskapet Justwines AS. Hovedaksjonærene i B&R Wine har vært daglig leder Jens Beisland og den tyske riesling produsenten Weingut Balthasar Ress representert av Christian Ress.

B&R Wine ble etablert i 2010 og omsatte for 26,7 mill med et driftsresultat på 1,3 mill i 2015. Porteføljen består i hovedsak av viner fra de klassiske europeiske vinlandene med topp produsenter fra Tyskland, Frankrike, Italia og Spania.

«Vi var ute etter en partner som kan bidra med systemer og kapital til å videreutvikle selskapet og etter å ha hatt samtaler med flere aktører i Norge konkluderte vi med at Vinestor var det beste alternativet. Vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven med å utvikle selskapet videre innenfor Vinestor gruppen.», uttaler daglig leder Jens Beisland.

«Vinestor har en klar strategi om å vokse organisk og gjennom oppkjøp. Datterselskapet Vinarius overtok i 2015 blant annet Dr. Loosen agenturet i Norge. Ved kjøp av selskaper er vi ute etter en kombinasjon av flinke folk og interessante viner som kompletterer vår øvrige portefølje. B&R Wine har en profil som passer veldig godt inn i den øvrige virksomheten til Vinestor. Vi ser frem til et godt samarbeide med nye flinke folk», uttaler adm. direktør i Vinestor Vidar Hovde.

 Vinestor gruppen omsatte for ca. 300 MNOK i 2015 og består i tillegg til Vinarius AS av Vinum AS, Plus Vini AS, Trulli Wines og Servco AS. Første selskap i gruppen, Vinarius AS, ble etablert i 1997 av Jørn H. Abrahamsen sammen med Ivar C. Bentzen. Vinestor er i dag 100% eiet av Katalysator AS.

Katalysator er et familie eiet investeringsselskap med fokus på langsiktige investeringer i Skandinaviske virksomheter. Katalysator har i tillegg til Vinestor blant annet investeringer i Alfa Sko, ITP Group, Pizza Hut Sverige, Norfolier GreenTec og Micro Matic.

For eventuelt ytterligere informasjon:
Jens Beisland: mobil: 98642355, email: jens@br-wine.com
Vidar Hovde: mobil: 99255909, email: vidar@vinestor.no

Comment