Enighet mellom Alfa Sko og Norrøna Sport

Alfa Sko har hatt varemerket ”NORRØNA” for sko siden 1908 og solgt sko under dette varemerket siden den gang. Samtidig har Norrøna Sport siden 1929 innarbeidet og registrert varemerket ”NORRØNA” for klær og sportsutstyr mv. Partene har med dette lange og stolte tradisjoner til varemerket NORRØNA innenfor sine respektive områder.

Alfa Sko og Norrøna Sport bekrefter og erkjenner hverandres varemerkerettigheter og er på denne bakgrunn blitt enige om å legge uenigheten mellom partene bak seg.

Alfa Sko og Norrøna Sport ser at det kan virke forvirrende og ha uheldige virkninger at to aktører fortsetter å ha rettigheter til samme varemerke. Alfa Sko og Norrøna Sport har derfor blitt enige om en kommersiell løsning hvor Norrøna Sport kjøper Alfas rettigheter til varemerket ”NORRØNA” for sko m.v. Kjøpesummen er konfidensiell. Partene er videre enige om at Alfa Sko ikke lengre vil selge sko under varemerket ”NORRØNA”. Avtalen berører ikke sko under varemerket ”NORRØNA” som allerede er levert til sportsbutikker, som kan selges fritt.

Både Alfa Sko og Norrøna Sport er glade for å ha funnet en fornuftig kommersiell løsning på saken. 

Pål Olimb (Alfa Sko) og Nina Olufsen (Norrøna Sport)

Comment